Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Σαλάτα Μαργαρίτα η Μαργκερίτα


Προετοιμασία: 30 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Υλικά:
1/2 κιλό πατάτες βραστές
3 ωτομάτες
3 πράσινες πιπεριές
3 αυγά σφιχτά
1 μικρό βάζο μαγιονέζα
Για την σάλτσά Βινεγκρέτ:
1 φλ. τσαγιού λάδι
1/4 φλ τσαγιού ξίδι
1 αυγό σφιχτό
1 κουτ. σούπας αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα)
1 κουτ. σούπας μαϊωτανό (ψιλοκομμένο)
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουτ. σούπας κάππαρη
1/2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι

1. Καθαρίζουμε τις βραστές πατάτες, τις κόβουμε μικρά, τετράγωνα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μπώλ.
2. Αδειάζουμε στο μπώλ την μαγιονέζα και την ανακατεύουμε με τις κομμένες πατάτες.
3. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε ροδέλες πάχους 1/2 περίπου εκατοστού.
4. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε λεπτές λουρίδες.
5. Καθαρίζουμε τα σφιχτά αυγά, τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Κρατάμε τα ασπράδια χωριστά, βάζουμε τους κρόκους σε ένα πιάτο και τους λειώνουμε με ένα πηρούνι.
6. Στρώνουμε σε μιά βαθειά , στρογγύλη πιατέλλα τις πατάτες που ανακατέψαμε με την μαγιονέζα. Τοποθετούμε στο κέντρο τους τις πιπεριές, που κόψαμε λουρίδεςκαι αραδιάζουμε γύρω τους τις κομμένες ντομάτεςέτσι, ώστε  η μιά ροδέλλα να ακουμπάη στην άκρη της προηγούμενης.
7. Βάζουμε επάνω στις πιπεριές, ακριβώς στο κέντρο τους τριμμένους κρόκους των αυγών και τοποθετούμε γύρω τους, ακτινωτά, τα ασπράδια των αυγών που κρατήσαμεκατά μέρος.
8. Ετοιμάζουμε την σάλτσα βινεγκρέτ ( βλ. Βινεγκρέτ) . Την σερβίρουμε σε χωριστό μπώλ η σαλτσιέρα και την συνοδεύουμε με ένα κουτάλι της σάλτσας, για να πάρη καθένας όση θέλει στο πιάτο του, αφού πρώτα του σερβίρουμε την σαλάτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου