Προετοιμασία:5 λεπτά
Υλικά:
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1/4 φλιτζ.τσαγιού ξίδι
1 αυγό
1 κουτ. σούπας αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας μαϊδανόψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονού
1/2 κουτ. σο΄θπας κάπαρη
1/2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1. Βράζουμε το αυγο σφιχτό και το ψιλοκόβουμε.
2. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τον μαϊδανό , το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και την κάπαρη.
3. Χτυπάμε σε ένα μπώλ με ξύλινο κουτάλι το λάδι , το ξύδι και το λεμόνι.
4. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρις ότου ενωθούν και γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
5. Σερβίρουμε την σάλτσα σε σαλτσιέρα.
Προσοχή: Η σάλτσα βινεγκρέτ παρασκευάζεται λίγα λεπτα πρίν την σερβίρουμε γιατί, αν μείνη πολλές ώρες, κόβει.
Υλικά:
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1/4 φλιτζ.τσαγιού ξίδι
1 αυγό
1 κουτ. σούπας αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας μαϊδανόψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονού
1/2 κουτ. σο΄θπας κάπαρη
1/2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1. Βράζουμε το αυγο σφιχτό και το ψιλοκόβουμε.
2. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τον μαϊδανό , το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και την κάπαρη.
3. Χτυπάμε σε ένα μπώλ με ξύλινο κουτάλι το λάδι , το ξύδι και το λεμόνι.
4. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρις ότου ενωθούν και γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
5. Σερβίρουμε την σάλτσα σε σαλτσιέρα.
Προσοχή: Η σάλτσα βινεγκρέτ παρασκευάζεται λίγα λεπτα πρίν την σερβίρουμε γιατί, αν μείνη πολλές ώρες, κόβει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου