Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Σπάλα αρνιού με δενδρολίβανο

Προετοιμασία: 45 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Για 6 άτομα
Υλικά:
Μία σπάλα αρνιού χωρίς κόκκαλα ( 1 περίπου κιλό)
5 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια γάλα
λίγο λάδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
δενδρολίβανο
αλάτι, πιπερί

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε όλα λεπτές φέτες.
2. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τα στρώνουμε στον πάτο του.Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά.
3. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε δύο πρέζες δενδρολίβανο, τις ανακατεύουμε στο βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε με αυτό το μίγμα τν εσωτερική επιφάνεια της σπάλας.
4. Τυλίγουμε την σπάλα, την δένουμε με ένα σπάγγο, την αλείφουμε με το λάδι και την ροδίζουμε ελαφρά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράση 30 λεπτά.
5. Τοποθετούμε την μισοβρασμένη σπάλα επάνωστα χόρτα που στο μεταξύ έχουν πιή όλο το γάλα, βάζουμε πάλι το πυρέξ στον φούρνο και το αφήνουμε1/2 ώρα γυρίζοντας δύο-τρείς φορές το κρέας.
6. Σερβίρουμε ζεστό από το πυρέξ.

Τι θα πιούμε; Ένα κοκκίνο καλό κρασί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου