Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Λικέρ φράουλας

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εμποτισμός: 10 ημέρες
Μαγείρεμα: 10-12 λεπτά
Υλικά:
1 1/2 κιλό φράουλες
1 κιλό ρακί
300 γρ. σιρόπι 32° ( το ετοιμάζουμε με 500 γρ. ζάχαρη και 600 γρ. νερό)

1. Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα φυλλαράκια τους.
2. Ρίχνουμε τις φράουλες σε ένα τρυπητό και τις λειώνουμε με ένα πηρούνι για να γίνουν πολτός.
3. Ανακατεύουμε τον πολτό απο τις φράουλες με το ρακί, τον αδειάζουμε σε ένα βάζο που κλείνουμε ερμητικά και τον αφήνουμε να μείνη 10 ημέρες.
4. Ετοιμαζουμε το σιρόπι: Βάζουμε στη φωτιά μιά κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό και μόλις πάρουν βράση, αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια του νερού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράση έως ότου το σιρόπι πήξη.Μετράμε την πυκνότητα του με το ειδικό πυκνόμετρο.
5. Περνάμε από χάρτινο φίλτρο ή ψιλό πουλπάνι τον πολτό από τις φράουλες με το ρακί, προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το λικέρ στα μπουκάλια.
6. Σφραγίζουμε τα μπουκάλια ερμητικά και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου