Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Αγριογούρουνο με ελιές

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 - 1 1/2 ώρα
Για 6 άτομα
Υλικά:
1 1/2 κιλό αγριογούρουνο
1 ποτ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλυτζ. του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού ντομάτα πελτές
250 γραμμ. ελιές πράσινες χαραχτές ή τσακιστές
αλάτι, πιπέρι

1. Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μέτριες μερίδες.
2. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να καψή και τσιγαρίζουμε το αγριογούρουνο.
3. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το γυρίζουμε δυο- τρεις φορές για να ροδίση.
4. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπαστή μόλις το φαγιτο.
5. Το αφήνουμε να πάρη βάση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
6. Λειώνουμε την ντομάτα πελτές με λίγο νερό και την προσθέτουμε.
7. Δέκα περίπου λεπτά, πριν ψηθή το κρέας, προσθέτουμε τις ελιές και το πιπέρι.
8. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το αγριογούρουνο, βάζουμε γυρώ- γύρω τις ελιές και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου