Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Μπριζόλες μοσχαρίσιες με τυρι

Σπεσιαλιτέ Ελβετίας
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά περίπου
Για 4 άτομα
Υλικά:
4 μπριζόλες
4 φέτες τυρί γραβιέρα ( πάχους 2 τουλάχιστον εκατ.)
4 μικρές φέτες ζαμπόν
1 ποτ. νερού κρασί άσπρο (ξερό)
1 κουτ. σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

1. Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι.
2. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τις μπριζόλες και όταν το λάδι ζεσταθή, τις ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
3. Όταν οι μπριζόλες ψηθούν, τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή σε ένα τηγάνι, βάζουμε επάνω τους από μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί, και τις γκρατινάρουμε σε δυνατό φούρνο.
4. Στο μεταξύ αδειάζουμε το λάδι από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το άσπρο κρασί, ξύνουμε με ξύλινο κουτάλι τον πυθμένα της για να ξεκολλήσουμε τους χυμούς που έχουν κολλήσει, τοποθετούμε ανάλογο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να βράση 3-4 λεπτά για να πήξη.
5. Όταν οι μπριζόλες γκρατιναρισθούν, τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις περιχύνουμε με την σάλτσα που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε άμεσος.

Τι θα πιούμε; Κρασί ροζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου